Kermis in het dorp

Het is feest in het Friese dorp. Een tent met muziek en bier en een kleine kermis met draaimolen, de kop van jut en schietvermaak. Het doet zo ouderwets aan. Een kale vlakte, lege bierbekertjes en hangende stelletjes. Ik hoor er niet bij, dat is wel duidelijk. Iedereen zegt je vriendelijk gedag hoor. Je mag er denk ik best bij. Maar het is dat dorpsgevoel dat ik niet deel. Het hele jaar uitkijken naar het feest waar je ooit je eerste biertje dronk. Waar de buurvrouw zo zat was, dat je vader haar naar huis moest brengen. En waarvoor je weken van tevoren met hout en verf in de weer bent om het lolligste bord in de tuin te zetten.

Schiettent kermis

Het is niet druk bij de schiettent

 

3 gedachten over “Kermis in het dorp

    1. Sam Bericht auteur

      Ik vind het soms wel jammer dat ik dat nooit heb ervaren.

Reacties zijn gesloten.